Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Τελετή Αναγόρευσης του κ. Richard Ned Lebow


Δείτε την τελετή αναγόρευσης του Καθηγητή Richard Ned Lebow με θέμα "Ancient Greek Thought and Contemporary International Relations Theory" κατά την τελετή αναγόρευσής του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
H τελετή αναγόρευσης του κ. Richard Ned Lebow, Καθηγητή του King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών της Σχολής Διεθνών Σπουδών Επικοινωνίας και Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αίθουσα Τελετών "Αριστοτέλης".

Στο πλαίσιο της τελετής επιτιμοποίσησής του ο Richard Ned Lebow έδωσε διάλεξη με θέμα: «Ancient Greek Thought and Contemporary International Relations Theory». Ο Richard Ned Lebow είναι Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Θεωρίας στο King's College London, Bye-Fellow στο Κολλέγιο Pembroke του Πανεπιστημίου του Cambridge και Ομότιμος Καθηγητής  (James O. Freedman Presidential Professor Emeritus) του Πανεπιστημίου Dartmouth των ΗΠΑ. Σημαντικό μέρος του έργου και της διακριτής συμβολής του εδράζονται στη συστηματική διασύνδεση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας με το σύγχρονο κεκτημένο της Διεθνούς Πολιτικής Θεωρίας – διασύνδεση στην οποία επικεντώνεται και η παρούσα ομιλία του.